Politi angrepet av ungdommer i Göteborg

Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Göteborg (NTB): Politiet i Göteborg måtte sette inn en innsatsstyrke og helikopter for å få kontroll etter at maskerte ungdommer angrep en politipatrulje.

Patruljen som ble angrepet var ute på et rutineoppdrag for å sjekke en melding om høy musikk på en balkong i bydelen Biskopsgården. De måtte trekke seg tilbake da de ble angrepet, melder Sveriges Radio.

– De fikk kinaputter kastet mot seg, og deretter eskalerte det. Maskerte ungdommer kjører rundt på mopeder. De har muligens også tent på en bil og startet en gressbrann, sier operasjonsleder Staffan Sellberg i politiet.

Uroen startet ved 18.30-tiden, og det tok to og en halv time før politiet kunne trappen ned innsatsen etter at både helikopter og innsatspersonell var kalt ut, i tillegg til ordinære politipatruljer. Ifølge politiet var det grupper på fem til ti personer som herjet i området. Nøyaktig hvor mange grupper det var, er ikke klart.

Politiet blir i området utover kvelden og natten for å ha oversikt. Tidligere på dagen ble to personer pågrepet i forbindelse med at det ble løsnet skudd inne i en leilighet og i en bakgård. Ingen personer kom til skade i forbindelse med skytingen. (©NTB)