Cameron takker velgerne

David Cameron takket velgerne etter folkeavstemningen. Her er han fotografert sammen med kona Samantha etter å ha avgitt stemme i torsdagens folkavstemning. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

London (NTB-DPA): Statsminister David Cameron takket de britiske velgerne etter torsdagens folkeavstemning. Flere meningsmålinger antyder at det går mot et knepent flertall for fortsatt EU-medlemskap.

Cameron tilhører den fløyen som ønsker å forbli i unionen. Det var også han som tok initiativ til folkeavstemningen om spørsmålet som splitter både landet, og ikke minst Camerons parti, De konservative.

– Takk til alle som har stemt for å gjøre Storbritannia sterkere, tryggere og bedre stilt i Europa, skriver Cameron på Twitter.

Flere meningsmålinger tatt opp på valgdagen peker mot en seier for Camerons syn, noe også Nigel Farage erkjente torsdag kveld. Farage er leder for UK Independence Party (UKIP) og en av frontfigurene i kampanjen for å melde Storbritannia ut av EU.

– Det har vært en formidabel valgkamp, valgdeltakelsen ser ut til å bli eksepsjonelt høy, og det ser ut til at bli-siden får overtaket, sa Farage til TV-kanalen Sky. Han understreket likevel at verken han eller UKIP kommer til å forsvinne fra det politiske landskapet, men vil «fortsette å vokse seg sterkere i fremtiden».