Fem nøkkeldueller i mesterligafinalen

Cristiano Ronaldo er ventet å bli en av mesterligafinalens nøkkelfigurer. Foto: Andrea Comas / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Madrid (NTB-AFP): For annen gang på tre år møtes Real Madrid og Atlético Madrid lørdag i mesterligaens finale.

Lillebroren Atlético venter på sin første finaleseier i turneringen. Det ble 1-4-tap etter ekstraomganger for storebror Real i Lisboa for to år siden.

Hele ti ganger har Real Madrid vunnet Europas gjeveste fotballturnering, det inkluderer seirene i serievinnercupen som turneringen het før den skiftet navn til mesterligaen.

Her er fem nøkkeldueller å se opp for i finalen i Milano:

Tre ganger er Ronaldo kåret til verdens beste fotballspiller. Han går for å utligne sin rekord på 17 scorede mål i mesterligaen i én og samme sesong. Det klarte han for to år siden. Denne sesongen står han så langt med 16 mål. Da han scoret straffemålet i finalen for to år siden, tok han av sin trøye og blottet sin tatoverte overkropp. Atléticos høyreback Juanfran er en helt annen type enn Ronaldo, men den tidligere Real-spilleren er tatt ut i Spanias EM-tropp og har hatt god kontroll på Ronaldo i de siste byderbyene. Real har bare vunnet én av de siste ti kampene mot Atlético, og på de kampene har Ronaldo kun scoret to.

Ramos knuste mange Atlético-hjerter for to år siden. Det var hans heading på overtid som sørget for at den kampen gikk til ekstraomganger. Atlético var den gang bare sekunder fra seieren. Ramos har hatt en svak sesong etter egen standard, og han har ofte vært plaget med en vond skulder. I det siste har han vært i god form, og Real har ikke tapt på de siste ti kampene. Griezmann er Atleticos største måltrussel og har scoret 32 mål denne sesongen, inkludert to da Barcelona ble slått ut i kvartfinalen. Han hadde også det avgjørende målet mot Bayern München i semifinalen. (©NTB)