Clinton: – Epostbråk påvirker ikke valgkampen

Hillary Clinton sier den nye epostkritikken ikke vil påvirke valgkampen. Foto: Stephen Lam / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Washington (NTB-AFP): Hillary Clinton forsvarer bruken av en privat epostserver da hun var utenriksminister. Bråket om epostene vil ikke påvirke «valgkampen eller min presidentgjerning», sier hun.

Clinton mener hun ikke har opptrådt annerledes enn sine forgjengere, og bruker epostsaken til å hevde at hun har utvist særlig stor åpenhet.

– Jeg har overlevert alle mine eposter. Ingen andre kan si det. Jeg har vært utrolig åpen når det gjelder den utleveringen. Jeg vil fortsette å være åpen. Og dette er ikke en sak som kommer til påvirke valgkampen eller min presidentgjerning, sier den tidligere utenriksministeren, som etter alle solemerker blir Demokratenes presidentkandidat til valget i november.

En intern gransking i utenriksdepartementet kom med kraftig kritikk mot Clinton for å ha brukt en privat server til offisielle eposter, men Clinton sier hun ikke skiller seg fra forgjengerne på dette punktet.

– I likhet med tidligere utenriksministre brukte jeg en privat epost. Mange har gjort det. Det er slett ikke uten presedens, sier Clinton og påpeker at granskingen ikke har brakt fram noen nye opplysninger. Hun gjentar også at det var feil å bruke den private eposten og sier hun ikke ville gjort det om igjen.

Det føderale politiet FBI etterforsker også epostsaken, men har ikke kommet med noen konklusjon ennå. Uansett utfall, er Clinton godt på vei mot å bli nominert som presidentkandidat ved Demokratenes landsmøte i juli. (©NTB)