Venezuelanerne vil ha folkeavstemning mot Maduro

Folket i Venezuela deltar i en underskriftskampanje for å sette opp en folkeavstemning mot president Nicolás Maduro. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Caracas (NTB-AFP): Venezuelanere som er lei av økonomisk krise og elektrisitetsmangel vil ha folkeavstemning mot president Nicolás Maduro.

Dagen etter at Maduro kunngjorde de siste tiltakene for å takle kraftkrisen i landet, samlet opposisjonen signaturer til en underskriftskampanje for en folkeavstemning.

Venezuelanere stilte seg i kø for å signere og vise frustrasjon over hvordan Maduro har taklet kraftkrisen i landet, som allerede sliter med en økonomisk krise.

– Jeg signerer for å få en slutt på dette anarkiet. Vi mangler medisiner, arbeid og utdanning, og på toppen av det hele har vi fått denne kraftkrisen, sier Mirian Leal i Caracas.

– Venezuelas økonomi kommer til å minske med 8 prosent og inflasjonen vil vokse til over 700 prosent, advarer Alejandro Wener, direktør i Det internasjonale pengefondet på den vestlige halvkule.

Mandag ble det innført daglige strømavbrudd, og flere steder har dette ført til plyndring. (©NTB)