Hotell- og restaurantforhandlinger på overtid

Fellesforbundets forhandlingsleder om riksavtalen for hotell- og restaurantbransjen er Clas Delp (til venstre), mens Jostein Hansen er forhandlingsleder for NHO Reiseliv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Meklingen om riksavtalen for hotell- og restaurantbransjen pågår på overtid lørdag morgen. Dermed er det fortsatt fare for streik.

Fellesforbundet og NHO Reiseliv representerer partene i den tvungne meklingen hos Riksmekleren. Fristen var ved midnatt natt til lørdag, men fortsatt er det ingen løsning.

– Meklingen på overtid har nå pågått i vel to og en halv time, skrev Fellesforbundet på sitt nettsted natt til lørdag. De gir medlemmene beskjed om å gå på jobb som vanlig lørdag morgen så lenge meklingen fortsatt pågår.

Like før klokken 6 lørdag morgen opplyser Fellesforbundet at meklingen fortsatt ikke har ført fram.

3.351 medlemmer i 356 NHO-bedrifter i Buskerud, Hordaland, Nordland, Oslo, Sør-Trøndelag og Vestfold kan bli tatt ut i streik. Det samme gjelder for 99 medlemmer ved sju bedrifter i Buskerud, Oslo, Sør-Trøndelag og Hordaland som har direkteavtale med Fellesforbundet.

Hoteller, restauranter og bedriftskantiner rammes av en eventuell konflikt.