Terrorsiktet bodde like ved EUs hovedkvarter

Bare et steinkast unna EU-maktens sentrum bodde den eneste som så langt er siktet for angrepene i Brussel. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Brussel (NTB-AFP): Fayçal Cheffou, den eneste som så langt er siktet for terrorangrepene i Brussel, bodde i en stille gate bare et steinkast fra EU-hovedkvarteret i den belgiske hovedstaden.

Navnet hans står på en liste over beboere ved inngangsdøren, men ingen svarer når dørklokken ringer. Inntil politiet dukket opp på torsdag «har det alltid vært stille her», sier en baker som har utsalget sitt noen få dører lenger ned i gaten.

Første påskedag er det også stille i nabolaget til Cheffou, et par hundre meter unna bygningskomplekset som huser EUs hovedkvarter. Naboene er enten ute, borte på ferie eller de unngår mediene.

Mannen som lørdag ble siktet for terrorangrepene, er foreløpig bare identifisert som Fayçal C, men en kilde nær etterforskningen sier det er Cheffou.

Den samme kilden vil ikke kommentere hvorvidt Cheffou er den hvitkledde mannen med hatt som ble fanget opp av overvåkingskameraene på flyplassen Zaventem sammen med selvmordsbomberne Najim Laachraoui og Ibrahim El Bakraoui.

Cheffou har utgitt seg for å være frilansjournalist med en spesiell interesse for flyktninger, men i fjor ble han beskyldt for forsøk på å rekruttere jihadister blant asylsøkere og flyktninger på et flyktningsenter i byen. (©NTB)