Over 600.000 signaturer for fredsprisen til greske øyer

En frivillig hjelper bærer en baby som ankom den greske øya Lesvos i en gummibåt fredag. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Aten (NTB-AFP): Over 600.000 personer har skrevet under en kampanje som tar til orde for at Nobels fredspris i år må gå til innbyggere og frivillige som hjelper flyktninger på greske øyer.

Kampanjen ble startet på nettstedet avaaz.org i november, der fredsaktivister over hele verden kan slutte seg til oppropet.

Søndag kveld hadde kampanjen, som har fått støtte fra en rekke prominente grekere, sanket over 621.000 underskrifter.

– Befolkningene på de greske øyene i Egeerhavet har gjort og gjør alt som er mulig for å hjelpe fordrevne syriske flyktninger, på tross av at de er utsatt for en alvorlig økonomisk krise som har vart i mange år, heter det i kampanjen, som ble startet av Alkmini Papadaki, en arkitekt fra Kreta.

– Deres handlinger og ofre skal ikke gå ubemerket hen, fordi de er viktige bidragsytere til verdensfred og stabilitet, heter det videre.

Nikos Voutsis, presidenten i Hellas' nasjonalforsamling, er blant de mange som mener greske øyboere må nomineres til fredsprisen. (©NTB)