Trøblete Tor raser nordover

Trondheim (NTB): Orkanen Tor har gjort over 30.000 strømløse og revet løs både skip, hustak og trær. Lørdag morgen herjer ekstremværet videre i Trøndelag og Nordland.

Uværet har skadet minst tre personer og ført til en rekke materielle skader mange steder. Ekstremværet er nå så godt som over i sør, øst og vest, men skaper fortsatt utfordringer som kraftig vind og nedbør og høye bølger i Midt-Norge, særlig langs kysten.

En rekke steder er det meldt om trær som har gått over ende, mens tak har blåst, båter er løsrevet og løse gjenstander flyr gjennom luften. Men så langt har ikke politiet i fylkene der stormen vil være verst lørdag morgen måttet rykke ut til noen alvorlige hendelser.

Deler av sentrum i Namsos i Nord-Trøndelag lå natt til lørdag under vann, rapporterer Adresseavisen. I Levanger har en sjark fått et hull i skroget og tar inn vann, mens politiet i Sør-Trøndelag melder blant annet om løse strømledninger, en veltet lyktestolpe og en løs trampoline som har skadet en bil.

Meteorologisk institutt meldte natt til lørdag at det kraftige lavtrykket vil føre til sørvest kortvarig storm på kysten av Helgeland. Både for Nordland og Trøndelag ble det varslet bølger på 9-12 meter.

Lenger sør, på Sunnmøre, slet et kjempesvært supplyskip under bygging seg i orkanen som herjet fredag kveld. I Ålesund fløy gjenstander mellom veggene, og det var livsfarlig å være ute. (©NTB)