Kirkeasylanter vurderer å dra tilbake til mottak

De tre asylsøkerne som har søkt tilflukt i Kirkenes kirke, har fått tilbud om å komme tilbake til asylmottaket de har rømt ifra. Ifølge NRK vurderer de å dra tilbake til mottaket.

Det er Politiets utlendingsenhet (PU) har gitt sylsøkerne i kirken et tilbud om å bli kjørt tilbake til asylmottaket i Vadsø.

– Det jeg har fått høre er at politiet kom til Kirkenes kirke med spørsmål om det var mulig å få til en avtale mellom de det gjelder og politiet, så de slipper å sitte i kirkeasyl, sier kirkeasylantenes advokat, Cecilie Schjatvet til NRK.

Les også: PU vurderer utsendelse over andre grenser

Asylantene, en 26 år gammel syrisk mann, en 32 år gammel syrer og hans 28 år gamle gravide kone, kom til kirken torsdag, da de kom seg ut av mottakssenteret Vestleiren og fikk skyss med lokale aksjonister til kirken i Kirkenes.

Etter det NRK får opplyst vil asylantene tenke over tilbudet før de bestemmer seg og gir politiet et svar.

Les også: PU løslater 15 asylbarn etter pågripelse i Finnmark

– Vi oppfatter det ikke som et lokkemiddel for å forlate kirken, men som et oppriktig forslag fra politiet lokalt. Så vil det alltid være en viss risiko forbundet med å gå ut av kirken. Hvis de får avslag på sine asylsøknader, vil politiet føle seg berettiget til å effektuere dette, sier Schjatvet.