– 700 IS-krigere gjemmer seg i Ramadi

Svært mye av Ramadi ligger i grus. Samtidig har IS etterlatt seg mengder med eksplosiver. Når sivilbefolkningen vil kunne vende hjem, er uvisst. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Bagdad (NTB-Reuters): Om lag 700 IS-krigere skjuler seg trolig fortsatt i Ramadi til tross for at det er flere dager siden irakiske styrker erklærte byen som gjenerobret.

– Innenfor det vil kaller sentrum av Ramadi befinner det seg anslagsvis 400 Daesh-medlemmer, og når du går østover mot Falluja, har du rundt 300 i den retningen, sier den amerikanske etterretningsoffiseren Chance McCraw til journalister i Bagdad.

Daesh er den arabiske kortformen for den ytterliggående gruppen som kaller seg Den islamske staten (IS).

Gruppen har etterlatt seg et stort antall eksplosiver i provinshovedstaden, noe som innebærer at det vil ta tid før sivilbefolkningen kan vende tilbake.

I ett enkelt område har irakiske styrker funnet om lag 300 eksplosiver langs en strekning på 150 meter, ifølge McCraw. Området ligger rett sør for et bygningskompleks med offentlige kontorer.

Ramadi hadde tidligere en befolkningen på rundt 400.000. Ifølge den irakiske regjeringen hadde de fleste flyktet da regjeringshæren startet offensiven. (©NTB)