Milliardskader etter flommen i Storbritannia

Britene har vært rammet av dårlig vær i mer enn tre uker. Bildet er fra York mandag, der gatene var oversvømte av vann. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Uværet i Storbritannia anslås så langt å ha kostet forsikringsselskapene i underkant av 20 milliarder kroner. Og mer vind og regn var natt til onsdag på vei inn over de verst flomrammede områdene.

Stormen Frank pisket tirsdag kveld inn over Nord-Irland, gjorde 2.000 strømløse og førte til store problemer for flytrafikken inn og ut av Belfast. Meteorologene varsler at stormen vil ramme Nord-England og Skottland tidlig onsdag morgen, melder BBC.

– Situasjonen kommer til å bli svært ille for innbyggere som allerede er rammet av flom, sier undersekretær Rory Stewart i landbruks- og miljødepartementet.

Stewart sier til BBC at folk knapt har fått en eneste pause fra uværet de siste tre og en halv ukene. Han ber nå alle nødetater, frivillige organisasjoner og redningstjenestene om å være i beredskap når Frank slår til.

I helgen førte voldsomt regnvær til flom mange steder i Nord-England.

Ifølge det britiske miljødirektoratet er cirka 6.700 eiendommer ødelagt i flommen som er den verste i Storbritannia siden 2007. Økonomer har beregnet at forsikringsselskapene kommer til å måtte utbetale 1,5 milliarder pund, cirka 19,3 milliarder kroner etter flomskadene, skriver Reuters. Og det er beregninger gjort før stormen Frank har slått til.