13 omkommet i oversvømmelser i Missouri

Chicago (NTB-AFP): 13 mennesker har mistet livet i unormalt store oversvømmelser i den amerikanske delstaten Missouri de siste dagene.

TV-bilder tatt fra lufta viser bygninger og boliger i den lille byen West Alton som slukes av sølebrunt vann fra Mississippi-elva etter at et dike brast.

Guvernøren i delstaten, Jay Nixon, satte inn nasjonalgarden for å hjelpe lokale myndigheter med å håndtere flommen etter at det falt så mye som 25 centimeter nedbør i noen deler av staten.

Missouri er en av delstatene som er hardest rammet av en omfattende storm som har feid over Midtvesten og sørstatene i USA og det nordlige Mexico, med regn og snø, oversvømmelser, underkjølt regn, torden og tornadoer.

Elleve mennesker har mistet livet i Texas, ti i Mississippi, seks i Tennessee og fem i Illinois. Det har også vært dødsfall i Alabama, Arkansas og Georgia.

Nixon varslet at alt kan bli verre før det blir bedre i Missouri. Flomtoppen i Mississippi-elva ventes å komme først på lørdag og være nær en meter høyere enn den tidligere rekorden. (©NTB)