Gratis for hunder på T-banen også på ukedager

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Les mer Lukk

Ruter øker fra nyttår prisene på mange typer billetter på kollektivtransport i Oslo. Den gode nyheten er at det blir lov å ta med hunder gratis også utenom helgene.

Fra 31. januar 2016 økes prisen på en forhåndskjøpt enkeltbillett for voksen med 2 kroner, opplyser Ruter. Prisen blir da 32 kroner.

Prisen for 30-dagersbillett for voksen øker med 10 kroner for én sone, og den blir da 690 kroner. Neste år må du ut med 6.900 kroner for en 365-dagersbillett, som er 100 kroner mer enn i år.

Prisene forblir uendret for 7-dagersbillett, tilleggsbillett, 24-timersbillett og Rufusbillett. Det samme gjelder enkeltbilletter kjøpt om bord – som koster 50 kroner.

Allerede i dag er det gratis å ta med hund på buss, bane og trikk i helgene, mens man må kjøpe barnebillett for de firbeinte på hverdager. Nå gjør Ruter om på dette. ifølge Aftenposten.

– Vi mener det er en gammeldags ordning og tror ikke at hunder vil utgjøre noe stort problem. Vi ønsker at både hund og hundeeiere skal få lett tilgang til fine turer i skog og mark, sier pressekontakt Sofie Bruun.