Oslomann varetektsfengslet for frihetsberøvelse

En 23 år gammel mann ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker etter at han holdt tre kvinner og et barn fanget i en leilighet på Jordal i Oslo natt til søndag.

Det var lørdag kveld at 23-åringen oppsøkte sin tidligere samboer, som han er ilagt besøksforbud mot og har et snaut fire måneder gammelt barn med. Barnet befant seg i naboleiligheten da 23-åringen trakk kniv og truet sine ofre til å binde hverandre fast med telefonledninger, skriver Aftenposten.

Bare noen timer før hadde 23-åringen sluppet løs fra arresten, der han hadde sittet med siktelse for vold mot sin tidligere samboer. Også i januar ble mannen siktet for å utsatt samme kvinne for vold.

Siktede sier at han ikke hadde hensikt å drepe sin tidligere samboer, men oppsøkte henne blant annet fordi hun nektet ham samvær med sønnen.

I kjennelsen slår Oslo tingrett fast at «det foreligger sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå nye lovbrudd i den nærmeste fremtiden om hanikke varetektsfengsles.»

23-åringen er tidligere dømt til samfunnstjeneste for andre voldsepisoder, og da kom det også fram at mannen er diagnostisert som lettere psykisk utviklingshemmet.