Flere ulovlige oppskytinger av fyrverkeri

Illustrasjonsfoto.
En rytter falt av hesten ved Årvoll skole i Oslo mandag kveld etter at noen sendte opp fyrverkeri. Politiet har fått inn flere meldinger om ulovlig oppskyting.

– Vi fikk melding om at tre til fire personer sendte opp fyrverkeri ved Årvoll skole i Oslo i 18.30-tiden mandag, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Rytteren falt av hesten etter at den ble skremt av fyrverkeriet. Vedkommende kom uskadd fra hendelsen, men politiet lyktes ikke å finne de som sto bak.

Ved 18-tiden fikk politiet inn en melding om at flere unge gutter sendte opp fyrverkeri ved Holmlia skole utenfor Oslo, men heller ikke her fant de personene som sto bak.

Les også: Slik sender du opp fyrverkeri på en trygg måte

– Vi henstiller folk til å vente med å sende opp fyrverkeri til nyttårsaften. Både av hensyn til andre og til dyr, som reagerer på dette, sier operasjonslederen.

Det er også meldt om bruk av fyrverkeri i Troms.

– Folk har oppført seg brukbart, men vi har fått inn én melding om ulovlig oppskyting, men vedkommende ble tilsnakket. Det var på et øde sted i Lavangsdalen utenfor Tromsø ved E8, opplyser operasjonsleder Morten Augensen i Troms politidistrikt.

I Ørland kommune i Sør-Trøndelag fikk politiet inn en melding om at det ble observert oppskyting av fyrverkeri ved kommunesenteret Brekstad.

I Nord-Trøndelag har det ifølge politiet vært rolig mandag.

– Vi er avhengig av at publikum ringer og melder det inn, sier operasjonsleder Rune Reinsborg.