Jordskjelv rystet Afghanistan

Kabul (NTB-AFP-Reuters): Et jordskjelv med en styrke på 6,2 rammet deler av det nordlige Afghanistan nær grensa til Tadsjikistan like før midnatt fredag.

Så langt er det meldt om 30 skadde personer etter skjelvet, som hadde sitt episenter omtrent 280 kilometer nord for den afghanske hovedstaden Kabul.

I Kabul trosset folk den bitende kulda og flyktet fra hjemmene sine i frykt for etterskjelv. Jordskjelvet kunne også merkes i Islamabad, der høye bygninger svaiet, og så langt unna som i den indiske hovedstaden New Delhi.

Det er ikke meldt om skadde eller omkomne i Afghanistan, men i byen Peshawar nordvest i Pakistan ble minst 30 personer skadd av skjelvet, ifølge en talsmann for et lokalt sykehus.

Det amerikanske jordskjelvsenteret sier skjelvet var 203,5 kilometers dypt og inntraff klokken 23.44 lokal tid (20.14 norsk tid).

I slutten av oktober omkom nesten 400 mennesker da et jordskjelv med en styrke på 7,5 rammet Afghanistan og Pakistan. Særlig utsatt for skjelv er områdene i Hindu Kush-fjellene, som ligger nær treffpunktet mellom de eurasiske og indiske tektoniske platene. (©NTB)