Nesten 150.000 evakuert fra flom i Sør-Amerika

Flere hus er dekket av vann i Paraguays hovedstad Asunción. Mange mennesker må flykte fra hjemmene sine på grunn av flom og oversvømmelser. Foto: Jorge Adorno / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Flom og oversvømmelser legger en kraftig demper på julestemningen i flere søramerikanske land. Sju personer er omkommet, mens nesten 150.000 er drevet fra hjemmene sine.

Aller verst rammet er Paraguay, der fire personer har mistet livet og 130.000 er evakuert som følge av kraftig regn og uvær de siste dagene. President Horacio Cartes har erklært unntakstilstand for å frigjøre over 30 millioner kroner i krisemidler.

Tre mennesker som kjørte på den internasjonale veien fra hovedstaden Asunción til Foz de Iguaçu i Brasil, mistet livet da et tre falt over bilen deres. Også en kvinne på motorsykkel omkom da et tre falt over henne i Asunción.

Lederen av den nasjonale krisehåndteringsetaten, David Arellano, sier at rednings- og evakueringsoperasjoner er iverksatt for titalls familier på grunn av flomvann fra Paraguay-elven. I tillegg er over 125.000 boliger uten strøm.

Også Bolivia og Argentina har opplevd dødsfall som følge av uværet. I landsbyen Guayaramerin nord i Bolivia har to personer druknet, mens en 13 år gammel gutt i Corrientes i Argentina omkom da han fikk støt av en strømkabel.

– Det er den verste flommen på 50 år, sier borgermester Enrique Crest i den argentinske byen Concordia, som ligger ved Uruguay-elvens bredder.