Rekordvarm julaften i New York

Flere av dem som julaften tok turen til skøytebanen i Bryant Park på Manhattan, stilte i t-skjorte og kortbukser. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

New York (NTB-AFP): Newyorkerne la igjen vinterjakkene hjemme da de gjorde siste innspurt i julegavehandelen. Gradestokken viste nemlig 21 grader torsdag.

Ikke siden temperaturmålingene begynte i New York i 1871, har innbyggerne i den amerikanske storbyen opplevd en så varm julaften. I byens handlegater var det flere som gikk rundt i t-skjorte på morgenen, selv om det var overskyet.

USAs nasjonale meteorologiske institutt (NWS) melder at temperaturen holdt seg på samme nivå utover dagen. Klokken 17 julaften (23 norsk tid) ble det målt 21 grader i byen. En kald front i området holder seg stort sett like utenfor kysten, og gjennom natten vil temperaturen ikke falle mer enn til 12-13 grader i New York, melder NWS.

– Det er mulighet for flere rekorder 1. juledag, med temperaturer på 15 til 17 grader. Og temperaturene vil fortsatt være over normalen gjennom helgen, skriver instituttet.

Kontrasten er stor fra fjorårets vinter, som var spesielt kald og snøfylt i USAs største by. Gjennomsnittstemperaturen for desember måned i New York ligger på 3 grader.

Byens forrige temperaturrekord for 24. desember ble satt i 1996. Både høsten og vinteren har vært særdeles mild på den amerikanske østkysten i år. 13. desember ble det også satt temperaturrekord med nærmere 19 grader målt i Central Park. (©NTB)