Syria håper Genève-samtaler vil gi resultater

Syrias utenriksminister Walid al-Moualem håper Genève-samtalene vil lede til opprettelsen av en nasjonal samlingsregjering i det krigsherjede landet. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Syria er klar til å ta del i de planlagte fredssamtalene i Genève og håper de vil resultere i opprettelse av en nasjonal samlingsregjering, sier utenriksminister Walid al-Moualem.

FNs sikkerhetsråd sluttet seg før helga til et såkalt veikart til fred i Syria, der over 250.000 mennesker er drept siden opprøret mot president Bashar al-Assad startet våren 2011.

Veikartet legger opp til samtaler i FN-regi, som etter planen skal resultere i en samlingsregjering og nyvalg innen to år.

Les også: Syria håper Genève-samtaler vil gi resultater

Syria er beredt til å delta i samtalene i Genève, opplyser Moualem under et besøk hos Kinas utenriksminister Wang Yi i Beijing torsdag.

– Vi håper at denne dialogen vil lykkes og hjelpe oss med å danne en nasjonal samlingsregjering, sier den syriske utenriksministeren.

Les også: Syria-resolusjon vedtatt – Assads skjebne i det blå

– Denne regjeringen vil sette sammen en komité som skal kikke på en ny grunnlov med ny valglov slik at det kan holdes valg på ny nasjonalforsamling innen 18 måneder, mer eller mindre, sier han.