To dømt til døden for drap på britiske turister i Thailand

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet døde i september i fjor. Les mer Lukk

En domstol i Thailand har dømt to gjestearbeidere fra Myanmar til døden etter å ha kjent dem skyldig i drapet på to britiske turister i 2014.

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet døde på en strand på ferieøya Koh Tao 15. september 2014. Ifølge politiet ble Witheridge voldtatt før hun ble slått i hjel.

Zaw Lin (t.h.) og Win Zaw Tun (bak) ankommer domstolen på Koh Samui under rettssaken i sommer. Begge ble torsdag dømt til døden. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Miller skal ha blitt slått i hodet med ett slag. Han ble liggende på grunt vann, og dødsårsaken var drukning.

Les også:– Ble drept da han forsøkte å redde Hannah

De to gjestearbeiderne Zaw Lin og Win Zaw Tun, også kjent som Wai Phyo, hevder å ha blitt gjort til syndebukker for en forbrytelse de ikke har begått. Begge har fortalt at de ble mishandlet av politiet og presset til å tilstå. Tilståelsene ble trukket tilbake etter kort tid.

Les også: Tror det var flere enn to gjerningsmenn

De to ble torsdag også funnet skyldige i voldtekt og i å ha forsøkt å dekke over forbrytelsen. Forsvarerne deres sier dommen kommer til å bli anket.

Advokatene mener politiet har gjort en særdeles slett jobb. Det tok tid før politiet begynte å kontrollere folk som forlot øya etter drapene, og de to myanmarerne ble pågrepet først etter flere uker mens politiet var under sterkt press for å løse saken.