Obama med julebønn for forfulgte kristne

President Barack Obama tilbringer som vanlig juleferien på Hawaii der han slapper av med blant annet golf. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/NTB scanpix. Les mer Lukk

Honolulu (NTB-Reuters): USAs president Barack Obama sier at han og hans kone Michelle ber for alle forfulgte kristne denne julen, og nevner spesielt de kristne som lever i områder okkupert av IS.

– I noen områder av Midtøsten der kirkeklokkene har ringt i århundrer på 1. juledag, vil de være stille i år. Stillheten er en tragisk påminnelse om de brutale grusomhetene fra ISIL, sa Obama ifølge en uttalelse sendt ut fra Det hvite hus. Presidenten brukte et annet navn på ekstremistgruppa IS.

Obama og hans familie feirer som så mange ganger før julen på Hawaii. Obama vokste opp i Honolulu, og han og familien har feiret jul i Kailua i Honolulu-distriktet de siste sju årene, skriver Huffington Post.

Tirsdag slappet presidenten av med et slag golf i Mid Pacific Country Club i Kaiula. Under sine to uker på Hawaii kommer det garantert til å bli flere runder på golfbanen. Ifølge avisa Guardian rakk Obama i fjor ni runder på golfbanen i løpet av sin to ukers juleferie på Hawaii. (©NTB)