Uvær gir flere stengte fjelloverganger- mer vind i vente

Bilde tatt av Vegvesenets webkamera på riksvei 7 ved bommen på Haugastøl onsdag. Foto: webkamera.vegvesen.no / NTB scanpix Les mer Lukk

Både riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Vikafjellet er stengt på grunn av uvær resten av julaften. – Det er ikke særlig lurt å kjøre fjellovergangene utover kvelden, sier Vegvesenets operatør.

Fjellovergangen over Hardangervidda var åpen for personbiler i kolonne natt til julaften, men ved 7.30-tiden opplyste Statens vegvesen at kun større kjøretøy fikk slippe over, og da i kolonner. Kort tid etter kom beskjeden om at veien var helt stengt og ikke kommer til å bli åpnet torsdag, noe som også gjelder Vikafjellet.

I tillegg er fylkesvei 50 Hol-Aurland stengt iallfall resten av dagen.

Sjekk været der du er

Strynefjellet kan bli stengt

Det meldes også om vanskelige kjøreforhold på riksvei 15 over Strynefjellet, der det er snø og is, og kolonnekjøring kan bli innført på kort varsel.

– Foreløpig er det åpent, men prognosene er usikre, sier trafikkoperatør Trude Lindstad til NTB.

Hun forteller om stort sett fine forhold i lavlandet, med vått og bart føre, mens det er snø og sterk vind som skaper problemer i fjellet. Vinden er ventet å øke utover ettermiddagen og kvelden.

Sjekk de siste trafikkmeldingene

Lite trafikk

– Vi anbefaler Filefjell og Haukelifjell, lyder oppfordringen fra trafikkoperatøren, som kan melde om relativt lite trafikk på veiene.

– Folk har nok fått med seg hva som er stengt, sier Lindstad.

På E6 over Dovre er det fare for glatte partier, mens det på E134 over Haukelifjell rapporteres om snø- og isdekke og stedvis redusert sikt. Det samme gjelder riksvei 9 Hovden-Haukeli. Snø- og isdekke har også E16 over Filefjell og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet.

På riksvei 3 i Sør-Trøndelag er det også fare for glatte partier.

Redusert sikt

Drar vi lenger nord i landet, er det stedvis redusert sikt på grunn av snøfokk på E6 over Saltfjellet, der det også er fare for at bilistene kan møte reinsdyr. Snøfokk gir også redusert sikt i lavlandet på E10 over Bjørnefjell.

I Finnmark er det kolonnekjøring på E69 Skarsvåg-Nordkapp, og det samme gjelder fylkesvei 98 over Ifjordfjellet.