Terroranklaget 22-åring i Sverige: – Jeg har det bra

Svenske medier tegnet et bilde av Mutar Muthanna Majid som en farlig terrorist, men søndag ble han løslatt og er ifølge påtalemyndigheten utenfor mistanke. Les mer Lukk

Mutar Muthanna Majid, 22-åringen som i Sverige feilaktig ble mistenkt, etterlyst og pågrepet for terrorplanlegging, sier han har det bra.

Majid befinner seg ifølge svenske medier som snakket med ham i telefonen søndag, på et hotellrom på et hemmelig sted.

Sikkerhetspolitiet Säpo renvasket søndag 22-åringen for all terrormistanke og slapp ham fri, tre dager etter at han ble pågrepet på det lille tettsted Boliden hvor han bodde nord i Sverige.

Les også: Terrormistenkt kom trolig til Sverige i september

– Alt er bra, sier han, ifølge Aftonbladet og Expressen , som snakket med Majid via tolk da irakeren ringte vennene som var samlet i en flyktningbolig i Boliden.

22-åringen spøkte og virket å være i godt humør under telefonsamtalen, der han forteller at politiet behandlet ham godt og ga ham god mat mens han var frihetsberøvet.

Les også: Sverige leter etter flere terrormistenkte

Irakiske Majid sier videre at han ikke bærer noe nag til svensk politi og at han tror det hele kan skyldes en slags feilanmeldelse, ifølge Expressen.

Den svenske innenriksministeren Anders Ygeman beklaget søndag at en uskyldig person ble pågrepet og offentlig anklaget for terrorplanlegging. Det er uklart om Säpo anser Majids sikkerhet for å være i fare nå, men politiet sier han skal tilbys støtte under sitt opphold i Sverige.