18-årig eritreer erkjenner drap på kjæresten (17)

Knivstikkingen skjedde ved asylmottaket i Sunndal på Nordmøre torsdag kveld. Les mer Lukk

En 18-årig eritreisk mann innrømmer å ha drept den 17-årige kjæresten sin ved asylmottaket i Sunndal på Nordmøre. Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Under fengslingsmøtet i Nordmøre tingrett fredag fikk politiet også medhold i kravet om brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, de første to ukene i isolasjon.

Les også: Framstilles for varetekt etter knivdrap på Sunndal asylmottak

Fra Eritrea

Knivstikkingen skjedde på Sunndal asylsøkermottak torsdag kveld. Politiet ble varslet om saken rett etter klokka 20.30, og rundt halvannen time senere ble 17-åringen, som i likhet med den pågrepne er fra Eritrea, erklært død.

18-åringen er foreløpig siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Han stakk fra åstedet, men ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter.

– Motivet kjenner vi ikke, sa politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt under en pressekonferanse fredag.

Les også: Ansatte og beboere på asylmottak dypt preget av sorg etter drapet

– En stor tragedie

Under fengslingsmøtet fortalte den siktede 18-åringen at jenta var kjæresten hans, skriver Tidens Krav.

– Dette er en stor tragedie. Min klient er veldig nedbrutt. Han er langt nede psykisk og han har slitt med dårlig psyke over lengre tid, sier forsvareren hans, advokat Steinar Wiik Sørvik.

– Han har i politiavhør fått fortalt at han har drept jenta. Han sier han erkjenner skyld for det han har fått opplyst, men han aner ikke hvordan det har skjedd, fortsetter forsvareren.

Les også: 17-åring drept på asylmottak i Sunndal

Drapsvåpenet ikke funnet

Politiet har så langt ikke funnet drapsvåpenet, og det ble fredag brukt hunder i arbeidet med å finne det politiet antar er en kniv. Den 17 år gamle jenta bodde på asylmottaket. Det gjorde ikke den pågrepne mannen.

– Vi tror han kom fra Stavanger til Sunndal i tiden før drapet fant sted, sier politimester Nilssen, som ikke kan svare på hvor den pågrepne har opphold.

Politimesteren sier han ikke kjenner til om 18-åringen har hatt befatning med politiet tidligere.

Kriseteam

Kommunens kriseteam ble innkalt torsdag kveld.

– Vi har hatt et informasjonsmøte fredag morgen. Vi har kalt inn helsepersonell for å bistå og prøver etter beste evne å håndtere dette med kommunens ressurser. Vi følger tett opp, sa ordfører Ståle Refstie til NTB tidligere fredag.

– De som jobber her er dypt preget, sa ordføreren. (©NTB)