Smågrått høstvær over hele landet

Hele landet kan vente seg litt nedbør til helgen og uka som kommer, men store nedbørsmengder blir det ikke, ifølge Meteorologisk institutt. Les mer Lukk

Det blir norsk høstvær over hele landet i dagene som kommer: Nedbør til helgen, gråvær ispedd solgløtt og noe regn til uka. Temperaturene går litt ned over hele landet.

– Vi venter ikke noe særlig spennende vær til helgen eller uka, fastslår vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt.

Gråvåt helg

Østlandet starter helgen med skyet vær og tåke, og det vil komme nedbør utpå ettermiddagen lørdag. Nedbøren vil vare til litt utpå søndagen, men så vil det klarne opp, og vi kan komme til å se sola – forhåpentligvis en god stund før den går ned.

Til uka blir det lange perioder med oppholdsvær på Østlandet.

– Det blir mye gråvær, med noe sol og noe nedbør. Store nedbørsmengder blir det derimot ikke. Vi får lange perioder med oppholdsvær, forteller Bentsen.

På Sørlandet kommer nedbøren noe tidligere lørdag, og i Vest-Agder vil nedbøren trolig henge igjen hele søndagen. Resten av Sørlandet vil få bedre vær søndag, og til uka blir det lettere vær, med gløtt av sol, men det vil veksle med litt nedbør.

Sjekk været der du er

Paraplyvær

På Vestlandet blir lørdag, søndag og mandag paraplyvær, varsler Bentsen.

– Det kommer en del nedbør, men store mengder blir det neppe. Utover uka bedrer været seg, og det blir det lange perioder med opphold, sier hun.

I Trøndelag blir det mye av det samme, med mest nedbør ved kysten. Her blir det også større sjanse for opphold utover i neste uke.

Varselet er nesten likelydende for Nord-Norge, men nedbøren lørdag vil trolig først komme til Nordland for deretter å nå Finnmark utpå dagen lørdag, og det ventes regn søndag.

Utover i uka blir det kaldere, og i Nord-Norge kan nedbøren falle som snø i lavlandet. Men heller ikke her er det snakk om store mengder, sier hun.

– Temperaturene faller nok litt over hele landet, og i indre strøk kan det bli nattefrost – så folk få forberede seg på det – blant annet huske å sette på vinterdekk, er rådet fra Meteorologisk.