Hareide avviste Skei Grandes søndagsinvitt

Trine Skei Grande ville diskutere søndagsåpent, men Knut Arild Hareide sa nei. Les mer Lukk

I juni inviterte Venstre-leder Trine Skei Grande sin støtte-kollega Arild Hareide til forhandlinger om et felles alternativ for søndagshandel. Hareide takket nei til enhver liberalisering.

Skei Grande var villig til å gi innrømmelser og komme fram til en løsning sammen med KrF som kunne ende opp med å bli norsk politikk, ettersom Høyre og Frp ikke har makt nok til å få gjennom sin løsning alene, skriver Vårt Land.

– Det er riktig at Venstre har prøvd å ta opp saken med KrF og undertegnede. Dette er en sak der det er stor avstand og vanskelig å finne mellomløsninger. Det ville være starten på en liberalisering, noe KrF ikke kan være med på, sier Hareide.

Les også: Skei Grande: – Jeg er oppriktig lei meg

De to støttepartienes ulike syn på søndagsåpne butikker fremstår for tiden som en av hovedkonfliktene i fireparetssamarbeidet som sikrer den blå regjeringen styringsflertall. Mens enkelte KrF-ere er så steile at de vil stille ultimatum i saken, synes noen av Venstres fylkesledere så villige til å bøye seg at de vil legge egen politikk til side av hensyn til støttekameratene. Hareide er på de ubøyeliges side.

– Om KrF, av alle, skulle gi seg i denne saken, ville det aldri bli forstått blant velgerne. Vi kunne aldri være partiet for reelle forhandlinger om søndagen, sier KrF-lederen.