Politimann utenfor livsfare etter knivstikking på asylsenter

Dansk politi jakter på gjerningsmannen etter at en politibetjent ble knivstukket på et asylsenter nord for København. Tilstanden var først kritisk, men politimann er nå utenfor livsfare.

Ifølge EkstraBladet foregikk det tirsdag morgen en storstilt jakt på gjerningsmannen. Asylsenteret og flere veier i nærheten er avsperret, helikoptre svever i luften, og på en stasjon i nærheten er det utplassert politifolk med skarpladde våpen.

Politiet fikk beskjed om knivstikkingen i Center Sandholm ved Birkerød ved 3.30-tiden. Politimannen ble like etter kjørt til sykehus. Han ble stukket flere ganger, ifølge pressetalsmann Henrik Suhr ved Nordsjællands Politi.

– For øyeblikket arbeider vi på stedet med å etterforske saken, og det har vi gjort i noen timer. Vi arbeider også med å finne en gjerningsmann, sier Suhr til Ritzau.

Center Sandholm er Danmarks største asylsenter og drives av Røde Kors. Det fungerer som et mottakssenter for nyankomne asylsøkere og som et siste oppholdssted for asylsøkere som har fått endelig avslag og skal sendes ut av landet.