Politiet mener de har funnet BMW knyttet til Tina-drapet

Politiet mener en BMW ble brukt i forbindelse med Tina-drapet. I 2013 etterlyste de en mannsperson i en mørk brun skinnjakke med denne tegningen, hvor han sto foran en mørk bil. Foto: Harald Nygård/Politiet / NTB scanpix Les mer Lukk

Stavanger/Oslo (NTB-Marius Helge Larsen): Politiet skal ha funnet fram til BMW-en de mener ble brukt da Tina Jørgensen ble fraktet vekk og dumpet. Bilen skal nå være vraket.

Ifølge VG mener politiet at de fire drapssiktede lånte bilen av en bekjent og reiste til Stavanger helgen Tina Jørgensen forsvant i september 2000. Bileieren skal ikke være del av drapsetterforskningen.

BMW-en ble angivelig også brukt til å frakte Tina Jørgensen til kummen utenfor Bore kirke, hvor hun ble funnet drept en måned etter at hun forsvant.

Politiet har tidligere etterlyst en BMW som ble observert ved Sølyst i Stavanger den kvelden Jørgensen forsvant, og i løpet av etterforskningen har politiet sjekket ut 352 BMW-er fra saken. Bilen de nå har funnet fram til er en BMW 318ia 1992-modell som ble vraket i 2013, skriver avisen.

– Navnga drapsmann

Fire personer ble denne uken pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap i den snart 15 år gamle saken. Tre av mennene er født i 1979, mens den siste er født i 1976. Alle nekter straffskyld.

Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet drept i 2000. Her leter dykkerere under bybrua i Stavanger etter mulige spor. Les mer Lukk

En 36-åring som først ble pågrepet, skal ha trukket de andre inn i saken gjennom sin forklaring.

TV 2 melder lørdag kveld at 36-åringen også skal ha pekt ut den han mener er drapsmannen. Odd Rune Tostrup, som forsvarer 36-åringen ønsker ikke å kommentere påstanden.

– Han har navngitt tre personer og gitt lange politiavhør. Utover det vil jeg ikke si noen ting, sier Tostrup.

Forsvareren til den siktede som er blitt utpekt som drapsmann, ønsker ikke å kommentere saken.

Les også: Tinas mor fikk tips om drapsmannen i sommer

Varetektsfengslet

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet begynner å få en oversikt over hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept. Angivelig mener politiet at to av de siktede var til stede under drapet, mens de to andre var med å dumpe liket.

Alle de fire siktede ble i fredag varetektsfengslet i isolasjon med brev-, besøks- og medieforbud. Tre av dem ble fengslet i fire uker, med to uker i isolasjon. Den tredje ble på grunn av helseproblemer fengslet i to uker.

Kjente hverandre

Tina Jørgensen var over lang tid del av samme ungdomsmiljø som de siktede i Lyngdal, der hennes familie ferierte på Rossfjord camping. Alle de fire siktede kjenner hverandre, og alle kjente Jørgensen, ifølge NRK og Fædrelandsvennen. En kilde forteller Dagbladet at de fire pleide å dra på fester i Stavanger på starten av 2000-tallet.

Jørgensen forsvant sporløst 24. september 2000. En måned senere ble liket funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viste at hun ble slått i hjel. (©NTB)