IS skal ha henrettet 56 syriske regjeringssoldater

Ekstremistgruppen Den islamske stat (IS) har skutt 56 syriske regjeringssoldater i en massehenrettelse på en flybase nordvest i landet, ifølge den britiskbaserte observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Observatørgruppen hevder at massehenrettelsen på flybasen Abu al-Duhur sør for storbyen Aleppo i landets nordvestlige del fant sted tidligere denne måneden.

– Vi fikk det bekreftet fredag kveld, via folk som var vitner til henrettelsene, og via bilder som vi mottok, så henrettelsen fant sted, sier gruppens leder Rami Abdulrahman.

Flybasen som ligger i Idlib-provinsen ble tatt av en rekke opprørsgrupper som samarbeidet, blant dem den Al-Qaeda-tilknyttede Al-Nusra-fronten, 9. september, ifølge en uttalelse fra SOHR i forrige uke. Denne flybasen var president Bashar al-Assads siste skanse i Idlib-provinsen, og hans menn klarte ikke å beholde kontrollen, uttalte SOHR.

Det forelå lørdag morgen ingen bekreftelse fra syriske myndigheter på at det var regjeringssoldater som ble henrettet. SOHRs melding fra lørdag står dermed i strid med gruppens egen melding datert 9. september der det heter at Assads menn forlot basen og området samme dag.