Avhør av barn kan ta lang tid etter drap i Songdalen

Politiets krimteknikere undersøker parets bolig i Songdalen. Les mer Lukk

En 49-årig mann innrømmer å ha tatt livet av kona (43) i Songdalen i Vest-Agder. Det syriske paret har åtte barn sammen, flere av dem mindreårige.

Nettopp derfor tror politiet at etterforskningen vil ta lengre tid enn vanlig, melder NRK.

De yngste barna er i barnehagealder, mens det eldste er 25 år. Barna under 18 år må gjennom egne avhør med en dommer til stede.

– Det må gjøres dommeravhør av disse, og det medfører ekstraarbeid, forteller Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen.

Så langt vil ikke politiet si noen om dødsårsaken, men venter på den foreløpige obduksjonsrapporten.

Bakgrunn: Politiet: – Ektemann har tilstått

Hos barnevernet

Barnevernsvakta i Kristiansand har tatt hånd om barna.

Ifølge Fædrelandsvennen skal det ha vært flere personer til stede i boligen da drapet skjedde, men hvem det var, ønsker ikke seksjonsleder John Thomas Homme i Agder politidistrikt å si noe om.

Politiet ble varslet om saken fredag kveld klokken 20.50. Mannen meldte seg selv for politiet klokken 21.50 ved Kristiansand politistasjon. Da nødetatene kom fram til parets bolig i et boligfelt i Songdalen kommune, fant de mannens 43 år gamle kone død.

Erkjent

Den siktede mannen erkjente å ha forvoldt sin kones død da han forklarte seg natt til lørdag, men har så langt ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Den siktede er en 49 år gammel mann fra Syria. Han har vært i Norge i to år og er ikke tidligere straffedømt, sa lensmann Pedersen på en pressekonferanse i Kristiansand lørdag morgen.

Siktede i sorg

Til VG sier den siktedes forsvarer, Knut Henning Larsen, at mannen er svært lei seg etter hendelsen.

– Den siktede er i sorg og er bunnløst fortvilet, sier forsvareren.

Kriminalteknikere har jobbet på åstedet siden natt til lørdag og vil fortsette arbeidet gjennom helgen. Ved 3.30-tida natt til lørdag ble båren med den avdøde kvinnen brakt ut av huset, ifølge Fædrelandsvennen.

Den siktede mannen skal framstilles for varetektsfengsling over helgen. (©NTB)