Italiensk politi tok mafiaverdier for 2 milliarder euro

Italiensk politi har beslaglagt mafiaverdier for 2 milliarder euro – over 17 milliarder kroner, opplyser politiet i Roma.

Aksjonen er den siste i en lang rekke mot ulike mafiaorganisasjoner. Denne gang var det 'Ndrangheta-mafiaen i Calabria i Sør-Italia politiet slo til mot.

Nettverket kontrollerer mye av kokainhandelen i Europa og har over 1.500 lokaler for pengespill, 82 nettsteder for pengespill, 60 selskaper av ymse slag og tallrike eiendommer, ifølge politiet.

Påtalemyndigheten har utstedt arrestordrer på 28 personer som er mistenkt for å drive spilleimperiet. Ytterligere 23 er satt i husarrest eller pålagt meldeplikt.

– Organisasjonen har hvitvasket enorme summer ved bruk av spillekontoer som står på brukere, noen vel vitende om hva som foregikk, andre ikke, opplyser politiet.

Nettverket strakte seg til flere land, og organisasjonen hadde selskaper i Østerrike, Malta, Romania og Spania. Disse har politiet nå tatt kontroll over.

Innenriksminister Angelino Alfano beskriver aksjonen i Reggio Calabria som et alvorlig slag for 'Ndrangheta-mafiaen.

Aksjonen skjer to uker etter at myndighetene beslagla verdier for 1,6 milliarder euro hos en siciliansk mafiaklan. Det dreier seg om 33 selskaper, hundrevis av bygninger, 80 bankkontoer, og titalls forsikringspoliser kjøretøyer.