Hackere truer med å lekke informasjon om 37 millioner brukere fra utro-nettsted

Your browser doesn't support HTML5 video.

Hackere truer med å avsløre utro-nettsteds brukere Les mer Lukk

Millioner av mennesker kan bli avslørt som utro.

På dating-nettstedet Ashley Madison samles personer som har det til felles at alle er i et parforhold.

Men nå har brukerne fått noe å tenke på. Nettstedet har nemlig blitt hacket, og ifølge Tekisk Ukeblad skriver både Krebs On Security og Forbes at navn og adresse til de 37 millioner brukerne kan bli lekket.

– Svært mange vil få en dårlig dag

Det er en gruppe som kaller seg The Impact Team som har hacket nettstedet, og så vidt begynt å lekke små mengder informasjon.

De truer med å gjøre all informasjon, inkludert seksuelle fantasier, fulle navn og adresser, navn på ansatte og e-postutvekslinger tilgjengelig for offentligheten dersom nettstedet ikke legges ned.

I et manifest skriver gruppen: «Svært mange vil få en veldig dårlig dag, inkludert flere rike og mektige personer.»

– Kriminelt

Avid Life Media (ALM), som driver dating-nettstedet, sier de har funnet årsaken til lekkasjen.

– Vi er svært nære ved å få bekreftet hvem som står bak dette. Den mistenkte er ikke ansatt hos oss, men har hatt tilgang til våre tekniske systemer, sier ALMs sjef, Noel Biderman, til Kerbs on Security, og understreker at det dreier seg om en kriminell handling.

Hackergruppen The Impact Team har vært særlig kritiske til nettstedets betaltjeneste, Full Delete, som skal sørge for at alle brukerdetaljene slettes for alltid.

«Brukere betaler nesten alltid med kredittkort, og kjøpsinformasjonen blir ikke fjernet slik nettstedet lover. Dette inkluderer deres fulle navn og adresse, som selvfølgelig er den viktigste informasjonen for brukerne å få slettet», skal det ha stått i manifestet fra hackerne.