TV-danser tiltalt for syv nye voldtekter

Danseren Julio Kopseng, som i februar ble dømt for flere hundre overgrep, er tiltalt for syv nye voldtekter.

Kirsti Guttormsen hos statsadvokaten i Oslo bekrefter tiltalen overfor Dagbladet tirsdag.

– Tiltalen er datert 18. juni og ble forkynt 22. juni, opplyser Guttormsen.

Statsadvokaten fikk i mai oversendt ni nye voldtektssaker mot Kopseng fra politiet, og syv av disse er med i tiltalen som nå er tatt ut. 29 kvinner har anmeldt den 37 år gamle mannen.

Har ikke forklart seg

De syv voldtektene han nå er tiltalt for skal ha skjedd i årene 2001 til 2012, på flere steder i Oslo, samt på Bali i Indonesia. Det skal være snakk om flere overgrep som er begått mens ofrene sov eller var dopet ned.

Kopseng har ikke villet forklare seg for politiet om de nye anmeldelsene, skriver Aftenposten. Forsvarer Djordje Borojevic sier danseren ikke har noe å forklare om disse sakene.

– Han har ikke hatt noe å forklare seg om. Hittil har han bare fått vite et navn og tidspunkter. Han kjenner ikke noe til disse sakene, og visse datoer går svært langt tilbake i tid, sier Borojevic.

Dømt to ganger

I 2013 ble Kopseng dømt for å ha voldtatt to kvinner. Dommen fra februar i år omfatter voldtekter av ytterligere ni kvinner. Kopseng selv mener fortsatt han er uskyldig dømt i disse to sakene og har brakt dem inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

– Så vidt vi kjenner til, er han den personen i Norge som er blitt anmeldt av flest personer for voldtekt, sa politiadvokat Andreas Strand til Aftenposten i mai.