NBC bryter samarbeidet med Trump

Your browser doesn't support HTML5 video.

NBC til Donald Trump: Du er sparket
TV-kanalen NBC bryter samarbeidet med Donald Trump og hans missekåringer på grunn av forretningsmannens nedlatende karakteristikker av meksikanere.

NBC Universal kunngjorde bruddet på Twitter mandag. Dermed vil verken «Miss USA» eller «Miss Universe» bli sendt på NBC i fremtiden.

TV-kjendisen Trump, som nå forsøker å bli Republikanernes presidentkandidat i 2016, bekrefter at samarbeidet er over, og forsvarer samtidig de omstridte kommentarene.

Programmet «Celebrity Apprentice» skal fortsette som planlagt, fordi eiendomsmogulen har gått med på at han ikke skal delta.

Sist uke varslet den spanskspråklige amerikanske kanalen Univision at samarbeidet med Trumps missekåring skrotes. Trump svarte med å saksøke Univision.

Trump beskyldte Mexico for å sende voldtektsmenn og kriminelle til USA da han kunngjorde sitt presidentkandidatur for to uker siden.

– Når Mexico sender folk, sender de ikke sine beste, sa Trump da han kunngjorde sitt kandidatur tidligere i juni.

– De sender folk som har mange problemer, og de tar med seg de problemene. De tar med seg narkotika. De bringer med seg kriminalitet. De er voldtektsmenn, fortsatte han i sin omtale av meksikanske innvandrere, før han la til at «noen, antar jeg, er bra folk».