Tilståelse etter terrorangrepet i Frankrike

Terrorangrepet på fredag ble markert med ett minutts stillhet i sørøst i Lyon lørdag. Les mer Lukk

Mannen som halshogde sin sjef under et angrep på en gassfabrikk i Frankrike, har tilstått det makabre drapet, ifølge etterforskningskilder.

Yassin Salhi (35) har også innrømmet forsøket på å sprenge gassfabrikken i lufta.

– Han har gitt detaljerte opplysninger om omstendighetene rundt ugjerningen, opplyser de ikke navngitte kildene til nyhetsbyrået AFP.

Mannen skal senere søndag overføres til Paris der han skal gjennom nye avhør.

Angrepet fredag skjedde cirka 4 mil fra Lyon. Gjerningsmannen ble overmannet av brannfolk idet han forsøkte å kjøre en bil inn i en bygning med farlig gass og kjemikalier.

Like etter ble hodet til en mann funnet spiddet på et gjerde ved fabrikken. Mannen viste seg å være gjerningsmannens sjef. De to jobbet begge for et transportfirma.

Les også: Frankrike rystet av nytt terrorangrep

Økt beredskap

Angrepet fikk statsminister Manuel Valls til å avbryte et besøk i Sør-Amerika og reise hjem. President François Hollande har økt beredskapen til høyeste nivå i regionen der angrepet skjedde.

– Det er vanskelig for et samfunn å leve med trusselen om angrep i årevis. Spørsmålet er ikke om det blir et nytt angrep, men når, uttalte Valls i helgen.

Les også: Trolig lokale bak Frankrike-terror

Frykter nye angrep

Mange franskmenn har erkjent at Frankrike vil bli angrepet igjen.

– Jeg er ikke særlig overrasket, jeg følte det på meg at noe ville skje igjen, sier 31 år gamle arkitekten Lauren Boulay til nyhetsbyrået TT. Men han tviler på at regjeringen har riktig strategi for å hindre nye terrorangrep.

– Vi har fått flere politi og militære i enkelte områder, men det virker bare som plaster på såret. Om vi ikke får til bedre integrering av utledninger, skaffer unge jobber og framtidsmuligheter, så vil terroren bare fortsette, tror hun. (©NTB)