– Mistenkt i Frankrike sendte selfie med avkappet hode

Politiet holder vakt ved åstedet i Lyon. Les mer Lukk

Mannen som er mistenkt for å ha halshugget sjefen sin i Frankrike, sendte et bilde han tok av seg selv og det avkappede hodet.

Bildet skal ha blitt sendt via meldingstjenesten WhatsApp til et nummer i Nord-Amerika, opplyser kilder nær etterforskningen til nyhetsbyrået AFP. Etterforskerne skal foreløpig ikke ha klart å finne fram til mottakeren.

Lørdag satt 35-åringen i avhør hos fransk politi. Ingen gruppering har foreløpig tatt ansvaret for angrepet, som fant sted i Saint-Quentin-Fallavier, om lag 40 kilometer fra Lyon. Sjefen til den mistenkte, en 54 år gammel mann, ble halshogd, mens to personer ble såret i et forsøk på å sprenge en gassfabrikk i lufta.

Angrepet fikk statsminister Manuel Valls til å avbryte et besøk i Sør-Amerika og reise hjem i full fart. Lørdag skal han delta på et krisemøte med president François Hollande og andre ministre.

Hollande har økt beredskapen til høyeste nivå i regionen der angrepet skjedde.

Bakgrunn: Fransk politi avhører mistenkt etter hals­hog­ging

– Flere angrep

Ifølge Valls må Frankrike forberede seg på at det kommer flere terrorangrep.

Den mistenkte 35-åringen ble overmannet av brannmenn etter at han hadde kjørt en varebil inn i en lagerbygning med beholdere med farlig gass og kjemikalier.

Senere ble liket til 54-åringen funnet ved fabrikkens inngangsport. Han var halshogd, og hodet var spiddet på et gjerde, der gjerningsmannen også hadde satt opp to islamske flagg.

Les også: Frankrikes statsminister frykter flere angrep

Resten av kroppen ble funnet ved bilen sammen med en kniv.

Offerets naboer beskriver 54-åringen som en lojal, entusiastisk og sjenerøs mann som sto på for lokale saker. Han etterlater seg kone om en sønn i 20-årene.

Les også: Fransk politi avhører mistenkt etter hals­hog­ging

Første gang

– Det er vanskelig for et samfunn å leve med trusselen om angrep i årevis. Spørsmålet er ikke om det blir et nytt angrep, men når, sier Valls.

Det er første gang at noen er blitt halshogd av en person som er mistenkt for å være ytterliggående islamist i Frankrike.

– Denne makabre halshoggingen, utstyrt med flagg, er ny i Frankrike. Meningen er at den skal gjøre inntrykk, uttalte Valls idet han var på vei tilbake til Frankrike i et fly fra Bogota.

35-åringens kone og søster er også pågrepet, i tillegg til en annen mann.

Den mistenkte har tidligere vært i politiets søkelys for bånd til en ytterliggående salalfistgruppe.

Naboer har beskrevet ham som en vennlig mann, mens en kollega sier at 35-åringen var en «ulv i fåreklær», som snakket til ham om Den islamske staten (IS).

– Han forsøkte ikke å rekruttere meg, men spurte meg bare om min mening, sier han til radiostasjonen RTL.