Fransk politi avhører mistenkt etter halshogging

Fransk politi leter etter bevis i en bil etter fredagens angrep på en fabrikk ved Lyon. Les mer Lukk

Den 35 år gamle trebarnsfaren som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet i Frankrike fredag, satt lørdag i avhør med fransk politi.

Ingen gruppering har foreløpig sagt at de står bak angrepet, som fant sted i Saint-Quentin-Fallavier, om lag 40 kilometer fra Lyon. Sjefen til den mistenkte, en 54 år gammel mann, ble halshogd, mens to personer ble såret i et forsøk på å sprenge en gassfabrikk i lufta.

Angrepet fikk statsminister Manuel Valls til å avbryte et besøk i Sør-Amerika og reise hjem i full fart. Lørdag skal han delta på et krisemøte med president François Hollande og andre ministre.

Hollande har økt beredskapen til høyeste nivå i regionen der angrepet skjedde.

Les også: Frankrikes statsminister frykter flere angrep

– Flere angrep

Ifølge Valls må Frankrike forberede seg på at det kommer flere terrorangrep.

Den mistenkte 35-åringen ble overmannet av brannmenn etter at han hadde kjørte en varebil inn i en lagerbygning med beholdere med farlig gass og kjemikalier.

Senere ble liket til 54-åringen funnet ved fabrikkens inngangsport. Han var halshogd, og hodet var spiddet på et gjerde, der gjerningsmannen også hadde satt opp to islamske flagg.

Resten av kroppen ble funnet ved bilen sammen med en kniv.

Les også:Frankrike rystet av nytt terrorangrep

Første gang

– Det er vanskelig for et samfunn å leve med trusselen om angrep i årevis. Spørsmålet er ikke om det blir et nytt angrep, men når, sier Valls.

Det er første gang at noen er blitt halshogd av en person som er mistenkt for å være ytterliggående islamist i Frankrike.

– Denne makabre halshoggingen, utstyrt med flagg, er ny i Frankrike. Meningen er at den skal gjøre inntrykk, uttalte Valls idet han var på vei tilbake til Frankrike i et fly fra Bogota.

35-åringens kone og søster er også pågrepet, i tillegg til en annen mann.

Den mistenkte har tidligere vært i politiets søkelys for bånd til en ytterliggående salalfistgruppe.

Naboer har beskrevet ham som en vennlig mann, mens en kollega sier at 35-åringen var en «ulv i fåreklær», som snakket til ham om Den islamske staten (IS).

– Han forsøkte ikke å rekruttere meg, men spurte meg bare om min mening, sier han til radiostasjonen RTL.