Hollande: Følelser kan ikke være eneste reaksjon

Your browser doesn't support HTML5 video.

Holland etter terrorangrepet
Angrepet på en gassfabrikk øst i Frankrike var et terrorangrep, sier Frankrikes president François Hollande.

– Det er et terrorangrep, det er det ingen tvil om, sa en alvorstynget Hollande på en pressekonferanse i Brussel fredag ettermiddag.

Den franske presidenten reiser hjem fra EU-toppmøtet på grunn av terrorangrepet for å holde krisemøte i Elysee-palasset i Paris.

– Så vidt vi vet, er én person drept og to såret. Det er sendt store politistyrker til stedet, og alle tiltak innføres for å forhindre ytterligere tragedier, sier den franske presidenten.

Angrepet rammet en gassfabrikk ved Grenoble sørøst i Frankrike. Én eller flere ekstremistiske islamister antas å stå bak anslaget. Hollande sier én eller to personer kjørte en bil inn i anlegget «med klar hensikt om å volde skade».

Angrepet skjer mindre enn seks måneder etter terrorangrepene i og rundt Paris hvor 17 mennesker ble drept i januar. Disse angrepene startet med en skytemassakre i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo.

– Vi husker alle hva som har skjedd i landet vårt tidligere, og i andre land også, det er derfor mange følelser involvert, sier Hollande.

– Men følelser kan ikke være den eneste reaksjonen, det krever også handling og forebyggelse. Vi skal aldri gi etter for frykt. Vi skal gjøre jobben vår, å beskytte folket, sier han. (©NTB)