Dårlig samarbeid kan føre til feilmedisinering

En pasient heller piller fra et lite glass over i hånden. Foto: Illustrasjonsbilde. Heiko Junge (NTB scanpix) Les mer Lukk

Dårlig samarbeid mellom Sykehuset Østfold og hjemkommunen fører til at pasienter risikerer feilmedisinering, viser et tilsyn Fylkeslegen har utført.

Tilsynet viser at blant annet informasjonen om medisinbruken ofte blir feil fra Sykehuset Østfold til hjemmetjenestene i kommunen. Hver femte pasient fikk ikke de medisinene de fikk på sykehuset, etter at de kom hjem, viser Fylkeslegens tilsyn.

Revisjonsleder Håkon Løes hos fylkeslegen i Østfold mener dette er et alvorlig problem, skriver NRK.

– Dette er et lovbrudd. Det er alvorlig, det å ikke ha en måte å sikre at de legemidlene som man administrerer på vegne av pasienter, er de medisinene pasienten skal ha, sier Løes.

Sykehuset Østfold ser alvorlig på dette, sier fagdirektør Stein Bruland.

– Vi har fått en foreløpig rapport vi kommer til å gå inn i, og det er klart at det er kjempeviktig at vi får til dette.

Fylkeslegens tilsyn er gjort med pasienter fra Askim og Fredrikstad.

Tilsynet slår også fast at samarbeidet mellom Sykehuset Østfold og kommunene er for dårlig. Blant annet skal pasienten eller de pårørende få si sin mening om hva de ønsker fra kommunen etter utskrivning. Denne retten er oppfylt i kun halvparten av de undersøkte utskrivningene.