Mann såret i skuddveksling med politiet

Your browser doesn't support HTML5 video.

Politiet møter pressen angående skuddveksling på Roa Les mer Lukk

Mannen som ble skutt av politiet natt til fredag, er ikke livstruende såret. Politiet løsnet skudd etter at mannen og en annen person selv skjøt mot politiet på Roa i Oppland natt til fredag.

Ullevål sykehus opplyser fredag morgen at mannens situasjon er stabil og at han ikke er alvorlig skadd, skriver politiet selv i en pressemelding fredag morgen.

Politiet er foreløpig sparsommelige med detaljer, men det varsler at det vil bli en pressekonferanse på Gjøvik 11.30 fredag.

Pressekonferansen kan du følge direkte i videovinduet øverst i artikkelen.

Ble beskutt

En bil politiet hadde vært i kontakt med i Hønefoss tidligere på natten, stakk av fra patruljen. Ved 02-tiden natt til fredag ble bilen igjen sett ved en Shell-stasjon på Roa i Lunner. Da forsøkte politiet på nytt å få kontakt med de to i bilen.

– I forbindelse med en situasjon på Roa i Lunner natt til fredag, ble det løsnet skudd fra politiets side, opplyser påtaleleder Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt.

– Politiet ble beskutt og løsnet selv skudd. To personer ble pågrepet, en av dem er skadd. Denne ble fraktet til Ullevål, fortsetter hun.

Avventer gransking

Hun opplyser at den andre pågrepne og de involverte politifolkene er uskadd. Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig varslet, og åstedet er sperret av for videre etterforskning.

Fosso sier til NTB at det på grunn av den interne granskingene er lite politiet kan si om selve hendelsen eller foranledningen.

– Spesialenheten skal granske dette, så vi vil foreløpig ikke si så mye om årsaken til at politiet ville stanse de to, sier Fosse.

Hun vil heller ikke kommentere hvor på kroppen den skadde mannen ble truffet av politiets skudd eller om de to i bilen er kjent av politiet fra tidligere.