Drosje kapret i Sjoa – stoppet nær Trondheim

Illustrasjonsfoto: Politiet (NTB scanpix) Les mer Lukk

En mann og en kvinne er pågrepet etter å ha angrepet en drosjesjåfør i Sjoa i Oppland, kapret bilen hans og stukket av med den. Etter to timer på rømmen, kjørte de to av veien sør for Trondheim.

– Sjåføren var på et kjøreoppdrag fra Lillehammer da han ble overmannet av de to passasjerene, og det oppsto et alvorlig basketak i veibanen, forteller operasjonsleder Tom Roar Ellingsberg i Gudbrandsdal politidistrikt.

– Sjåføren sier de prøvde å ta livet av ham, men han kom seg unna og fikk hjelp av en forbipasserende, mens de to bilkaprerne stakk av med drosjen.

Til sykehus

Drosjesjåføren fikk noen skader i ansiktet, men slapp fra hendelsen uten store fysiske skader.

– Han er på Lillehammer sykehus nå og blir godt tatt hånd om der, opplyser Ellingsberg.

Angrepet på sjåføren skjedde under et kjøreoppdrag fra Lillehammer til Dombås. Drosjesjåføren beskrev en engelsktalende mann og kvinne. Til Adresseavisen sier Ellingsberg at de to er norske statsborgere og kjenninger av politiet.

Det er ikke avklart hva som var motivet for ugjerningen.

Kjørte av veien

Politiet fikk melding om kapringen klokken 01.05 natt til fredag. Klokken 03.03 kjørte drosjen av veien sør for Trondheim. Kvinnen ble kastet ut av bilen da den gikk rundt og havnet på taket, mens mannen, som kjørte, fortsatt satt i bilen. Begge to er pågrepet og ligger til observasjon ved St. Olavs hospital, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Tilbakemeldingen fra sykehuset er at begge er stabile og at de kun har lettere skader, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Det var mannen som kjørte drosjen de ranet til seg.

Spesialenheten er rutinemessig varslet om utforkjøringen, ettersom politiet fulgte etter drosjen fra Klett.