Norsk kvinne dømt til ti års fengsel i Ecuador

Ecuadors høyesterett har dømt en norsk kvinne til fengsel i ti år for smugling av tre kilo kokain, melder Fædrelandsvennen.

– Nå må vi ta til etterretning at dommen er rettskraftig, så får vi jobbe med å få henne overført til Norge. Det er mulig å få til, men det er en møysommelig prosess, sier kvinnenes norske advokat Nils Anders Grønås til Fædrelandsvennen etter at dommen ble kjent.

Dette var tredje gang saken ble behandlet i retten. Først ble hun dømt til ti års fengsel for å ha smuglet nær tre kilo kokain. Denne dommen ble opprettholdt i februar i år da ankesaken gikk for retten, og nå også i landets høyesterett.

– Jeg har ikke fått lest dommen ennå, men vi var forberedt på at dette kunne bli utfallet, sier Grønås, som ikke skal ha fått vite at saken skulle opp i retten før to dager før den startet.

Kvinnen fra Sørlandet ble pågrepet på flyplassen Mariscal Sucre utenfor Quito 28. februar i fjor – med nesten 3 kilo kokain i bagasjen.

Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld og hevdet at hun ble lurt av en ecuadoriansk mann hun traff på internett og etter hvert oppfattet som sin kjæreste. Mannen ba henne ta med det hun trodde var en bunke dokumenter til Norge.