– Diskuterte hvor langt de kunne gå i overgrep på treåring

To av de siktede i overgrepssaken i Trøndelag skal ha diskutert hvor langt de kunne gå i å forgripe seg på en tre år gammel jente.

Politiet arbeider med å forsøke å identifisere ofrene på overgrepsbildene i den omfattende saken. Torsdag ble det kjent at ett av barna som er avbildet er norsk, samt at ytterligere ett barn har vært i dommeravhør.

Barnet som er identifisert, er den tre år gamle datteren til 34-åringen som ble pågrepet onsdag, skriver Adresseavisen.

Langvarig chat

Faren til jenta og en 50 år gammel medsiktet skal ha chattet på nettet om overgrep.

– De to har hatt en ganske langvarig dialog på nettet. Der snakket de om datteren til 34-åringen, som er tre år. De diskuterte fram og tilbake hvordan de kunne bruke datteren på tre år for at 50-åringen skulle bli tilfredsstilt. 50-åringen stilte blant annet spørsmål om «Hvor langt er du villig til å la meg gå?», sa politiadvokat Heidi Melø under fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett.

– Han svarte blant annet at jenta var bleiebarn ennå, så det var noen begrensninger, fortsatte hun.

Bakgrunn:Overgrepssak i Trøndelag omfatter spedbarn

Det er gjort forsøk på å finne ut om treåringen ble utsatt for overgrep, men det har ikke kommet fram noe som tyder på at handlingen ble fullbyrdet.

Flere politidistrikt involvert

Politiet fikk medhold krav om varetekt for de to mennene, samt en 38-åring som også er siktet i saken.

Den 34 år gamle faren ble pågrepet onsdag. Han er den åttende personen som er siktet i saken.

– Dette er en stor pågående etterforskning. Dette har blitt en stor aksjon som flere politidistrikter jobber med, sa Melø.

Politiet forsøker å finne ut om noen av de siktede kan ha forgrepet seg på barn. Flere av de siktede skal ha skrevet om slike fantasier i chattelogger.

Én løslates

Samtidig ble det klart at én av de åtte siktede nå blir løslatt. Politiet ber ikke om forlenget fengsling for en 39 år gammel trondheimsmann.

Mannen er siktet for lagring av overgrepsbilder, men nekter straffskyld.

– Det ligger i sakens natur at det ikke er fare for bevisforspillelse mer. Fra vårt ståsted er det ikke overraskende at han blir løslatt, sier forsvareren, advokat Torfinn Svanem.

Ifølge kjennelsen fra forrige fengslingsmøte, har 39-åringen deltatt i chattevirksomhet. Selv hevdet han at det må ha vært en venninne av ham som utførte chattingen.

Politiet har opplyst at saken mot 39-åringen har utspring i et annet politidistrikt, og at han ikke kan knyttes til de andre siktede i sakskomplekset.