Politiet ønsker tips om storbrannen i Bodø

Your browser doesn't support HTML5 video.

200 evakueres på grunn av storbrannen i Bodø
Etter nesten et døgns innsats har brannvesenet kontroll over brannen i Hunstadsenteret i Bodø. Politiet ønsker kontakt med alle som kan ha observert noe som kan forklare årsaken til brannen.

Etter å ha forsøkt å slukke brannen siden onsdag kveld, fikk endelig brannvesenet kontroll på flammene klokka 16.30 torsdag ettermiddag.

Etterslukking vil pågå utover kvelden og natta, opplyser Salten politidistrikt.

Politiet vet ennå ikke årsaken til brannen.

– Saken blir etterforsket bredt, og vi holder alle muligheter åpne. Det er gjort flere avhør av vitner samt at man har sikret video og bilder fra området, sier stabssjef Arne Hammer i Salten politidistrikt.

Politiet ber likevel alle som var kunder på Jysk mellom klokka 19 og fram til stengetid onsdag kveld, om å ta kontakt. De er spesielt ute etter om noen har bilder eller videoer av brannen i tidsrommet eller om noen har sett noe spesielt.

Bakgrunn:Storbrann på kjøpesenter i Bodø

200 ble evakuert

Brannen startet ved 20.20-tiden onsdag kveld, og brannvesenet mente de hadde fått kontroll over brannen ved 5-tiden torsdag morgen, men ved 6-tiden blusset den opp og tiltok i styrke.

– Det er omfattende skader i underetasjen, og sannsynligvis store røykskader ellers i bygget, sa politiets innsatsleder på stedet, Anders Johansen, torsdag formiddag.

Stor røykutvikling førte til beslutningen om å evakuere boligområdene Brækkatunet og Brækkahaugen øst for senteret. Rundt 200 mennesker ble evakuert.

De kan torsdag ettermiddag flytte hjem igjen, opplyser politiet.

Ingen personer er meldt skadd i brannen.

Etter stengetid

Hunstadsenteret ligger ved riksvei 80 som leder inn til Bodø sentrum og inneholder blant annet apotek, treningssenter, møbelbutikk og matvarebutikk.

Jysk, som holder til i bygget, opplyser at brannen oppsto etter stengetid og det var kun to medarbeider på jobb på dette tidspunktet. De kom seg raskt ut da de oppdaget røyk.

«Ingen av våre medarbeidere er skadd. En var i går kveld kjørt til sykehus for sjekk da det var fare for at han kunne ha pustet inn giftig røyk. Dette var ikke tilfelle, og medarbeideren ble raskt skrevet ut fra sykehuset», opplyser Jysk.