En skikkelig smak av sommer – i sør

En skikkelig smak av sommer – i sør

Meteorologens prognoser tilsier at det ut i neste uke blir gode utsikter for bading ved Hvalstrand i Asker. Slik så det ut i midten av juli i fjor. Foto: Arash A. Nejad (NTB scanpix) Les mer Lukk

Det starter med en forsmak i sør til helga, men den første virkelige smaken av sommer kommer midt i neste uke. I Nord-Norge blir det kaldt.

Over hele landet blir det et vekslende og blandet helgevær. Men inn i neste uke bygger det seg opp en høytrykksrygg over den skandinaviske halvøy som slipper sommeren til.

– Sør-Norge vil oppleve både litt regn og litt sol om hverandre i begynnelsen av uka, før det stabiliserer seg onsdag. Fra da og utover kan både Østlandet, Sørlandet Vestlandet og Trøndelag glede seg. Her kommer sommeren med temperaturer opp til 25 og 30 grader i lune og indre strøk, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Det blir rett og slett kjølig i Nord-Norge nord for Vestfjorden inn i neste uke. Med unntak av indre strøk av Finnmark skal du slite for å finne tosifrede temperaturer. Kommer du i ly for østavinden i Nordland, er det muligheter for 10-15 varmegrader, sier Haga.

Sjekk været der du er

– Det ser brukbart ut søndag i Nord-Trøndelag. Men for Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag blir det nedbør på søndagen, sier meteorologen.

– Det blir rolige vindforhold i hele Sør-Norge. Vi vil kunne oppleve ettermiddagsbyger i indre strøk av Østlandet, men ellers opphold og perioder med ganske fint vær. Temperaturene vil på de beste stedene så vidt passere 20 grader.