Har fortsatt ikke kontroll over storbrann i Bodø

Your browser doesn't support HTML5 video.

200 evakueres på grunn av storbrannen i Bodø
Brannvesenet har fått bedre oversikt over brannen i Hunstadsenteret i Bodø, men har fremdeles ikke kontroll.

Brannen startet ved 20.20-tiden onsdag kveld, og brannvesenet mente de hadde fått kontroll over brannen ved 5-tiden torsdag morge, men ved 6-tiden blusset den opp og tiltok i styrke. Klokken 12 torsdag opplyser Salten politidistrikt at røykdykkere har vært inne i alle rom i bygget.

– De melder om bedre oversikt over brannen, men har fremdeles ikke kontroll, sier stabssjef Arne Hammer.

Stor røykutvikling på stedet førte til beslutningen om å evakuere boligområdene Brækkatunet og Brækkahaugen øst for senteret. Rundt 200 mennesker er evakuert.

Kriseteam

– Alle beboere i området er nå evakuert, bortsett fra to personer som ikke har ønsket å la seg evakuere. Politiet understreker at det ikke er tvangsevakuering, men fordi det er stor røykutvikling i området har man valgt å anbefale alle å evakuere, sier stabssjef Arne Hammer i Salten politidistrikt.

De evakuerte får transport av Sivilforsvaret til Mørkvedhallen, hvor det er opprettet et evakueringssenter. Han opplyser at Bodø kommunes kriseteam er etablert og til stede sammen med politiet.

Kommer ikke til

Slukningsarbeidet har vært krevende på grunn av sterk røykutvikling og intens varme.

Vakthavende brannsjef i Bodø, Ronny Hagen Langfjord, sier til Avisa Nordland at røykdykkerne sliter med å komme til stedene der det brenner.

– Problemet er at det brenner i mange små lagerrom. Røykdykkerne kommer rett og slett ikke til med vann for å få slukket, sier han.

Etter stengetid

Hunstadsenteret ligger ved riksvei 80 som leder inn til Bodø sentrum og inneholder blant annet apotek, treningssenter, møbelbutikk og matvarebutikk.

Jysk , som holder til i bygget, opplyser at brannen oppsto etter stengetid og det var kun 2 medarbeider på jobb på dette tidspunktet. De kom seg raskt ut da de oppdaget røyk.

«Ingen av våre medarbeidere er skadd. En var i går kveld kjørt til sykehus for sjekk da det var fare for at han kunne ha pustet inn giftig røyk. Dette var ikke tilfelle, og medarbeideren ble raskt skrevet ut fra sykehuset», opplyser Jysk.

– Store skader

Politiets innsatsleder på stedet, Anders Johansen sier bygget har fått store skader.

– Det er omfattende skader i underetasjen, og sannsynligvis store røykskader ellers i bygget, sier Johansen.

Politiet opplyser at det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Saken blir etterforsket bredt, og vi holder alle muligheter åpne. Det er gjort flere avhør av vitner samt at man har sikret video og bilder fra området, sier Hammer.

Ingen personer er så langt meldt skadd i brannen.