Nye E6 endelig klar for åpning

Torsdag åpner siste del av E6 mellom Gardermoen og Kolomoen. Les mer Lukk

Etter åtte år med byggearbeider er det torsdag endelig klart for åpning av siste del av nye E6 mellom Gardermoen i Akershus og Kolomoen i Hedmark.

Når den siste delen av den nye veien åpnes torsdag, vil det være firefeltsvei med midtdeler på hele strekningen fra Gardermoen til Kolomoen i Stange kommune og Tanumshede i Sverige.

Ifølge Romerikes Blad kommer trafikken til å bli stoppet en liten periode, mens veien klargjøres for overgang til firefelts trafikk med fartsgrense på 110 kilometer i timen. Statens vegvesen står klar med blomster til mange av trafikantene

6. juli åpner også strekningen mellom Tanumshede i Sverige og Pålen. Da blir det mulig å kjøre på motorvei hele veien til Göteborg og København.

Utbyggingen av den eksisterende E6 startet opp like før jul i 2007. Det første byggetrinnet var mellom Gardermoen og Dal, og ble åpnet i oktober 2009. I november 2011 var det klart for firefeltsvei helt til Minnesund. Den tredje og siste etappen fram til Kolomoen skulle egentlig stå ferdig i fjor høst, men en konkurs i et av underentreprenørfirmaene førte til forsinkelse, skriver avisen.

Også Dovrebanen vil i løpet av høsten være ferdig utbygd med dobbeltspor langs Mjøsa. (©NTB)