O

Overgrepssak i Trøndelag omfatter spedbarn

Saken etterforskes av Sør-Trøndelag politidistrikt. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet pågrep onsdag en åttende mann i overgrepssaken i Sør-Trøndelag. Det er beslaglagt materiale som viser ekstremt grove overgrep mot barn ned i spedbarnsalder.

Det er en 34-årig mann som ble pågrepet onsdag, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mannen er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 204a.

Overgrep mot barn

Denne bestemmelsen omhandler materiale som viser overgrep mot barn eller en seksualisert framstilling. Både produksjon, anskaffelse og overlevering til andre rammes av lovbestemmelsen.

Bakgrunn:Fem siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn

– Den pågående etterforskningen av lignende saker som involverer oppbevaring og distribusjon av overgrepsmateriale som omhandler barn, førte til pågripelsen. Omfanget av de eksisterende sakene er stort, og det er enorme mengder datamateriale som er avdekt og beslaglagt, heter det i en melding fra politiet.

Seks av de siktede er pågrepet i Sør-Trøndelag, mens to andre siktede er pågrepet av politiet andre steder i landet.

Mot spedbarn

– Sakene har høy prioritet i distriktet og vi kan ikke utelukke at det vil bli gjort flere pågripelser. En del av materialet som er beslaglagt, viser ekstremt grove seksuelle overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder, opplyser politiet.

Les også:Enda en mann pågrepet i overgrepssak i Trøndelag

Dette omtales som den største saken med overgrepsbilder i Sør-Trøndelag noensinne.

– Dette er en stor sak med flere millioner bilder og videoer. Vi oppdaget dette etter samarbeid med Kripos, og vi fikk retten med på en ransaking. Da kom vi over det store databeslaget, har etterforskningsleder Roy Hoøen uttalt.