WikiLeaks: – USA overvåket tre franske presidenter

Ifølge dokumenter lekket på WikiLeaks overvåket den amerikanske etterretningstjenesten NSA Frankrikes president i alle fall fram til mai 2012, samme måned som François Hollande (til venstre) ble tatt i ed. Her er Hollande sammen med sin amerikanske kollega Barack Obama på G7-møtet i Tyskland tidligere i juni. Les mer Lukk

USA avlyttet telefonene til Frankrikes tre siste presidenter, melder franske medier som siterer informasjon lekket på nettstedet WikiLeaks.

Etterretningstjenesten NSA overvåket i perioden 2006 til 2012 både Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy og François Hollande, skriver den franske avisa Liberation og nettavisen Mediapart tirsdag kveld.

De siterer en pressemelding fra WikiLeaks som refererer til topphemmelige etterretningsrapporter og tekniske dokumenter. Her heter det at NSA spionerte på presidentene i alle fall fram til mai 2012, samme måned som Hollande tok over for Sarkozy.

Dokumenter fra den amerikanske varsleren Edward Snowden har tidligere avslørt at flere internasjonale toppledere, inkludert Tysklands statsminister Angela Merkel, i en årrekke er blitt overvåket av NSA.